Prajitura Greta Garbo

de miremirc in Prajituri, 23 Dec 2012 | 32710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 250 ml smantana groasa
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • Umplutura :
  • 400 g gem de caise
  • 350 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 1 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Aluat :  Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam apoi untul, ouale pe rand, mixand dupa fiecare, pana se incorporeaza in unt, apoi smantana, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina amestecata cu sarea. Omogenizam aluatul, fara a-l framanta prea mult, apoi il lasam la crescut pentru 15 minute.

Dupa 15 minute, aluatul se pune pe masa infainata si il impartim in 4 parti egale.

Luam cate o bucata de aluat, o intindem (cu mainile infainate) pe o hartie de copt, apoi folosindu-ne de un sucitor dat prin faina, ii dam forma dreptunghiulara (23*35 cm) si o asezam cu grija in tava de copt, ajutandu-ne de hartia de copt.


Ungem cu gem de caise si presaram nuci macinate amestecate cu zahar. Asezam cea de a 2-a foaie de aluat, o ungem cu gem si presaram nuci macinate amestecate cu zahar, a 3-a la fel, iar cea de a 4-a foaie o lasam goala

Lasam prajitura sa creasca , aproximativ 30 minute, apoi o dam in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 45 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi intindem glazura peste ea.
  Glazura : topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele si untul, pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic. Omogenizam, lasam sa se racoreasca putin apoi intindem glazura peste prajitura.
   Reteta este a Silviei Jurcovan , cu modificare doar la umplutura. In carte scrie astfel : 400 g marmelada (am respectat) , 1/4 kg nuci macinate (eu am pus 350 g, pentru ca mi s-au parut cam putine nuci), 1/2 kg zahar (eu 200 g, deoarece mi s-a parut cam mult ) , 1 plic zahar vanilat (am respectat).
Prajitura Greta Garbo a Silviei Jurcovan este o prajitura absolut delicioasa care merita incercata si chiar repetata ! :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo